Skip to content Skip to footer
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stort tack för denna gång!

okt 5, 2022

Igår genomfördes Stolta Måltiden, som är ett nytt inslag som syftar till att lyfta och hylla besöksnäringen i Eskilstuna. Arrangemanget ägde rum på Valvet Coworking, Sparbanken Rekarne.

Eftermiddagen inleddes med föreläsning av Carl Jan Granqvist som talade om “Värdskap – en viktig del för skapa en destination”. Kristina Ossmark, Kommunikation och hållbarhetsdirektör för Martin & Servera höll ett inspirerande föreläsning om “Trender & utveckling på restaurangmarknaden just nu”

Prisutdelning i följande kategorier ägde rum: Stolt måltidshantvekare, Stolt värdskap, Bästa måltidsupplevelse, Stolt offentlig måltid, Årets stjärnskott inom besöksnäringen & Årets hållbarhet

De vinnande i varje kategori är: 

Stolt måltidshantvekare:
Emil Brunasso Bruhn Sundbyholm Slott
Motivering: “Välutbildad köksmästare med erfarenheter från bland annat Grythyttan och London. Brinner för matlagning och ledarskap i köket.”

Stolt värdskap
Malin Roos, Malin store
Motivering “Engagerad, hjälpsam och duktig på att känna igen sina återkommande kunder, har alltid ett leende när man går in i butiken”

Bästa måltidsupplevelse
HP 12
Anders Kruhsberg och Fredrik Wennerström
Motivering: “Tänk dig en lokal som egentligen har varit något helt annat än restaurang och att du inte hittar den i stan utan intill en sjö ute på landet utmed en strand, där matskaparna tillsammans inspirerats av mästaren Fredrik Wennerström att laga en magisk buffé med så mycket pricksäkra rätter, som serveras till hit- o ditresta från hela Södermanland men även gäster från grannlänen fanns runt borden. Nära åttio personer njöt av en afton bland många som HP12 arrangerat, magisk stämning med levande musik.”

Stolt offentlig måltid
Ulrika Hammarbäck, Paddington Foodcourt, British Junior
Motivering: “Varje dag så lagas det 1000 portioner i den fantastiska restaurangen Paddington Foodcourt av supergod o hälsosam mat på skolan British Junior. Stor kompetens krävs för att laga mat som tilltalar elever i åldrarna 6-15 år men här äter eleverna med glädje. Kompetensen är bred, från klimatsmarta inköp till kunskaper om hur råvaran används utan något svinn till innovation av nya rätter. Se gärna på Instagram, matlagningsglädje i bästa (paj)form, lyx på en tallrik och prisade av White Guide Junior!”

Årets stjärnskott inom besöksnäringen
Todd Hedström, Y-won Bar o Grill
Motivering: “Todd som endast är 19 år har visat otroligt fint värdskap och stor flexibilitet. Han har med stor stolthet levererat service i både vår a-la-carte restaurang Y-won Bar o Grill, på Bishops Arms samt i vår festvåning. Inte nog med att han är duktig och stolt servitör, han är även en stjärna i köket.”

Årets hållbarhet
Passage Vinkafé, Viktor Sund
Motivering: “Unikt tillskott till Eskilstuna som ger en helt ny dimension på vinscenen. Här serveras viner som är så hållbara som viner kan vara. Modigt att våga ta en helt ny väg i en stad där detta saknats!”

Förutom äran får varje pristagare utbildningsstipendium sponsrat av restauranggrossisten Martin & Servera.

Juryn har bestått av:
Martin Roos, avgående VD Destination Eskilstuna
Emelie Gard, ordförande Position Eskilstuna
Annica Åkerblad, ordförande Hotell- och restaurangföreningen Eskilstuna Marie Mulvad Fransson, rektor Zetterbergsgymnasiet
Anette Fogelberg, biträdande rektor Rinmangymnasiet
Malin Ahnelöv, affärsutvecklare & processledare Stolt Mat i Sörmland

Kvällen avslutades med en middag komponerad av lokala aktörer, Hanna Redin kock Compass Group, Thomas Becker köksmästare Café Valvet och Håkan Larsson konditor på konditori Janelings. Underhållningen bestod av pianisten David Lindström, Eskilstuna Dansakademi och dragspelaren Ari Haatainen, Blomsterarrangemang av Ecoflor.

Kvällens MENY:

Snittar: Mousse av Linnea vitmögelost från Jürss toppad med picklade fläderbär. Tomatsallad av tomater från Granerfeldts toppad med ramslöksaioli.

Förrätt: Rökt älgentrecote serveras med syltad rödgul trumpetsvamp, granskott från Högtorps gård, krusbärssirap, pepparrotskräm, garnerad med salladsskott.

Varmrätt: Ugnsbakad Gös, stekt Abborre, brandad med rimmad lättrökt lake, variant av Sandefjordssås smaksatt med juice av tomater från Granerfeldts, krispiga jordärtskockor och smörstekta kantareller samt syrlig gurka toppad med löjrom från Mälaren.

Dessert: Mandeltartlette med kompott av Aromaäpplen smaksatt med cider från Pomologik toppad med kanelcrunch, vit chokladkräm smaksatt med apelsin samt lättvispad vaililjgrädde.

Presskontakt:
Benny Skyttman Barrögård, projektledare.
benny.skyttman@skyttman.se 070-6199576

Rocco Gustafsson, projektledare.
rocco@finkultur.se
070-7905616

Detaljer

Datum:
okt 5, 2022
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.stoltamåltiden.se

Arrangör

Stolta Måltiden
Telefon
‭070-619 95 76‬
E-post
kontakt@stoltamaltiden.se

Plats

Valvet
Valvet, Kungsgatan 5
Eskilstuna, 63220 Sverige
Telefon
‭070-619 95 76‬